• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Met de New Epil wordt zonder verhitting van het huidoppervlak snel en pijnloos behandeld. Een krachtig breed spectrum led licht zal door het pigment van de haar een weg vinden naar de haarfollikel. Hierdoor zal deze niet meer in staat zijn een nieuwe haar te produceren.

Hoe groeit een haar?

Een haar kent een rust, groei en uitstoot fase. Iedere haar zit in een andere fase waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in groeifase te behandelen. Een haarcyclus duurt ongeveer anderhalf jaar. In die tijd worden alle haartjes een keer belicht.

Voorbereiding

De haartjes in de te behandelen zone moeten 1 tot 2 dagen voor de behandeling worden afgeschoren. Zo zijn er steeds kleine haartjes aanwezig die het licht kunnen absorberen.

Behandeling

De te behandelende zone wordt eerst gedesinfecteerd, waarna de behandeling kan beginnen. Met een strijkende beweging wordt met de saffierkop 2 maal over de huid bewogen. Na de behandeling zullen de haartjes nog gewoon aanwezig zijn maar ze gaan over van groeifase naar uitstotingsfase. Ze gaan los zitten in het haarzakje en verdwijnen na enkele weken.Tussen de behandelingen door is epileren niet toegestaan, scheren mag wel. De behandeling kan om de vier, zes of acht weken plaats vinden en kan tot twee jaar duren. Daarna is het raadzaam eens per jaar een controle behandeling te ondergaan, zodat een enkele verdwaalde of actieve haar kan worden aangepakt.

Nazorg

Door de absorptie van het licht kan de huid warm aanvoelen en lichtrood kleuren. Door een niet-geparfumeerde crème op te brengen is de huid direct goed verzorgd. Wij raden u aan tot 3 dagen na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan fel zonlicht of gebruik te maken van de zonnebank om zo pigmentverstoringen te vermijden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Met een blanke huid en donkere haren is het resultaat snel waar te nemen. Heeft u een getinte huid dan zijn er meer behandelingen nodig, zo ook bij een blanke huid met blonde haren. Meestal zijn 9 tot 12 behandelingen nodig om aan het gewenste resultaat te komen, maar bij zeer hardnekkige haren of een getinte huid zijn 12 tot 15 behandelingen geen uitzondering. Er wordt geen garantie gegeven op het te behalen resultaat, ieder lichaam is anders. Hormonen en medicijn gebruik kunnen een grote rol spelen op het eindresultaat van de reducerende ontharingstechniek. (Denk hierbij ook aan een spiraaltje.)

Bij een zeer donker getinte huid zal de energie in het huidoppervlak verdwijnen en de diepte van de haarfollikel niet bereiken. Ook bij zeer lichtblonde haren zal er te weinig energie opgenomen worden omdat deze haren minder pigment bevatten. In beide gevallen zal er weinig resultaat te boeken zijn.

Hoe lang duurt de behandeling?

Het behandelen van een bovenlip zal 10 minuten in beslag nemen. Oksels ongeveer 15 minuten en ook de bikinilijn zal binnen 20 minuten behandeld zijn. Grotere oppervlakken bijvoorbeeld de onderbenen nemen 20 minuten, en de gehele benen ongeveer 45 minuten in beslag.

Is de behandeling pijnlijk?

Het unieke aan de New Epil behandeling is dat de energie direct naar het haarzakje gaat zonder verhitting van het huidoppervlak. Enige warmte kunt u voelen, maar het is niet pijnlijk. De behandeling is veilig, snel en aangenaam en zo is ontharen vanaf nu een koud kunstje.