Laser behandeling

Een effectieve laser behandeling tegen schimmelnagels zonder gebruik van medicijnen.

Schimmelnagels

Een schimmelnagel  is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel die zeer pijnlijk kan zijn. Voor de behandeling moet er gediagnosticeerd zijn dat het om een schimmelnagel gaat en kunnen wij deze met succes behandelen.

De laser

Met een nagel laser worden schimmels in de nagels gedood door opwarming, terwijl de huid en nagels gespaard blijven. De laser geeft energie waarna een duidelijke warmtesensatie kan worden gevoeld. De schimmel wordt opgewarmd en kan slecht zijn warmte afstaan. Na een aantal seconden heeft de schimmel een vernietigende temperatuur bereikt terwijl de temperatuur van het nagelbed onder de pijngrens blijft. De nieuwe generatie lasers werkt met micropulsen die de schimmel op een veilige manier effectief bestrijd. Het voordeel van een laser behandeling is dat deze geen bijwerkingen vertoont.

De behandeling

Voor de laser behandeling worden de nagels dun gefraisd. Daarna volgt de laser sessie die het hele nagel gebied (nagelplaat, nagelwal en nagelriem) zal bewerken. De duur van de behandeling is afhankelijk van de conditie van de nagels. Bij een redelijke conditie van huid en nagels zal de eerste behandeling een uur in beslag nemen. Een tweede en eventueel een derde behandeling volgt na 2 tot 4 weken en zullen ongeveer 45 minuten in beslag nemen. Bij een zeer slechte nagelconditie zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Tijdens het uitgroeien van de nieuwe nagels dienen een aantal producten gebruikt te worden om de therapie volledig te laten slagen.

Resultaten

Het eerste resultaat kan na drie maanden  worden waar genomen. Het uiteindelijke resultaat is na 9 tot 12 maanden. Bij meer dan 100.000 patiënten wereldwijd zijn zeer goede resultaten behaald. Bij 95% van de behandelde patiënten treedt sterke verbetering of genezing van de nagel op. Ook in Nederland is een deel van de positieve uitkomsten gemeld. In de praktijk kunt u foto’s bekijken van het resultaat van uitgevoerde behandelingen.

Contra indicaties

Patiënten met neuropathie en patiënten met ontstoken weefsel in combinatie met een zeer uitgebreide voetschimmel in het te behandelen gebied kunnen niet met de laser behandeld worden.

De laserkuur bestaat uit :

  • Anamnese en foto’s, nagels dun frezen en laserbehandeling (45 tot 60 minuten).
  • Tweede laserbehandeling (45 minuten).
  • Derde laserbehandeling (45 minuten).
  • De benodigde producten om uw huid en nagels in een goede conditie te krijgen.

Na de laserkuur maken we een controle afspraak na 3 maanden om het eerste resultaat waar te kunnen nemen. Indien nodig krijgt u tijdens de controle afspraak een extra laserbehandeling. Aan het einde van de kuur (na 12 maanden) worden nieuwe foto’s gemaakt. Let op dat u het anti schimmelprotocol volgt voor een optimaal resultaat.

Na een jaar is de kuur volledig en zullen nette, schimmelvrije nagels aanwezig zijn. In een enkel geval kan er sprake zijn van constante herbesmetting. Dit kan gebeuren bij het niet opvolgen van het protocol of bij een hele slechte nagelgroei. Extra laserbehandelingen zijn dan nodig. De kosten na een jaar zijn € 150 per behandeling.

Kosten

  • Laserkuur € 695.
  • Controle afspraak na 3 maanden € 49,50.

Schimmelnagels kunnen tot een negatief zelfbeeld leiden. Laat het zo ver niet komen.